Monday, May 21, 2007

Pratik Bilgiler

1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadanönce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.
2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlaribir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz,­ zimpara kagidi kesin.
4) Halidaki sigara yaniklarindan,­­ yanik­ y­er­lerüzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparakkurtulabilirsiniz.
5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarinüzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine birparça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektriksüpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadanönce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.
7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa birlegenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legeniniçerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktiginigöreceksiniz.

8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerineyapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklikmargarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütümasasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geriyansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.
10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlaribir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin veçamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.
11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelereportakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirsenizdekoratif buzlar elde etmis olursunuz.
12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlercesicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz veayaklariniz sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalardasikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ileovalayin.
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada birgece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz,bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.
16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde birmiktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavayayapismasini önleyecektir.

1 7) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri içinçok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina dauzmanlar tarafindan tavsiye edilir
18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerinüzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarinalçisini çatlatmamis olacaksiniz.

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisinebir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsakullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlaribir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri dedagilmayacaktir.
21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozununiçerisine bir adet defne yapragi koyun. 22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayinve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisinebir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesiniönler.
24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ilekaristirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süresaklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazirbulunur.

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigisuyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginizkarisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmisolacaksiniz.

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazirbulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanozadoldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica buyag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.
27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzluktabekletin
28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakikafirinlayin.

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuzbaharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

2 comments:

Kayhanoviç said...

vayy neler varmış okduğum iyi oldu:)

nilly said...

Iyi fikirlermis. Bazilarini yapiyorum bende ama daha neler neler varmis.